Thalassa
Zeil mee met de Thalassa!

Zeil mee met Tall Ship Thalassa langs ruige Schotse kusten op weg naar wereldvermaarde Single Malt distilleerderijen. Ontdek de eeuwenoude havens, de onherbergzame eilanden en de schitterende natuur van dit ongerepte land.

Bezoek het wereldberoemde jaarlijkse Islay Festival of Music and Malt, ga met onze whisky experts mee op excursie naar distilleerderijen of trek er zelf op uit, per fiets of te voet. Reizen per schip geeft u een andere kijk op Schotland en laat u op een unieke wijze kennis maken met het land, de havens en de beroemde whisky’s. Speciaal voor de whiskyliefhebbers is er een goed gevulde whiskybar aan boord waar u ’s avonds uw ervaringen van de dag kunt delen met de andere opvarenden. Kortom, onze whiskyzeilreis laat u Schotland in al haar facetten ervaren.

Thalassa 7-daagse reis Oban - Troon (za 19 mei - vrij 25 mei 2018)

Reis informatie
Aankomstdag Oban – Tijdstip aan boord vanaf 14.00 uur maar uiterlijk 16.00 uur.
Vertrekdag Troon – Tijdstip van boord vanaf 07.00 uur maar uiterlijk 10.00 uur.

Volpension
De maaltijden ontbijt, lunch en diner aan boord zijn inbegrepen in de reissom. Op de donderdag is de lunch op Islay op eigen gelegenheid omdat vrijwel iedereen onderweg is naar allerlei distilleerderijen of andere zaken op het eiland. De prijs in 2 pers. hut is 945 euro p.p. volpension.

Wanneer wij donderdag 23 mei op Islay zijn, huur ik een VW bus waarmee op verzoek passagiers naar distilleerderijen of ander locaties op Islay kunnen worden vervoerd. Ik fungeer die dag als chauffeur/reisleider. Verder is er redelijk openbaar vervoer.

Bezoeken distilleerderijen
Distilleerderij Oban op eigen gelegenheid op de vertrekdag zaterdag. Alleen mogelijk wanneer je tijdig in Oban bent. Geef aan of je dit wilt. Ik maak dan een reservering. Ardnamurchan, Jura, Ardbeg, Springbank, GlenScotia doen we zeker,Tobermory is wellicht nog gesloten (wordt gerenoveerd) en uit de distilleerderijen op Islay zoals Bowmore, Laphroaig, Lagavulin enz. moet een keuze worden gemaakt.

Transport
Heenreis van Nederland naar Schotland bestemming Oban. KLM tarieven wanneer je tijdig boekt vanaf € 175 retour (plus bagage, zitplaats, enz.). Een andere mogelijkheid is Easyjet. Donderdag 18 mei en 25 mei retour. 1 overnachting in Glasgow.

Vlucht Amsterdam Glasgow zo vroeg mogelijk boeken. Op dit moment is de eerste KLM vlucht op zaterdag 08.00 – 08.30 uur. Bus van luchthaven naar Glasgow stad, station Queenstreet. Deze bus staat voor de luchthaven en vertrekt regelmatig, zeker ieder half uur. Kost +/- UKl 7,-.

Trein naar Oban
De trein (Scotrail) rijdt op zaterdag Glasgow Oban met de volgende tijden:
Glasgow Queenstreet – Oban 10.37 – 13.43 uur
Mocht je de eerste trein missen dan 12.20 – 15.28 uur
Prijs afhankelijk van boekingstermijn UKL 15 – 24

Het trein station van Oban is aan de kade waar de Thalassa ligt. De distilleerderij van Oban ligt eveneens aan de kade. Kan allemaal gemakkelijk te voet worden gedaan.

Terugreis vanaf de haven van Troon naar Nederland
Taxi Troon haven naar het station UKL 5. Reisduur 10 minuten
Trein van Troon naar luchthaven Glasgow. 3 x per uur.

Bijvoorbeeld: 10.18 – 11.12 uur en 10.35 – 11.42 uur . Prijs UKL 7.20
Vlucht Glasgow Amsterdam KLM op vrijdagen 13.30 – 16.00 uur

16.30 – 18.55 uur

Mocht je eerder naar Oban willen reizen dan zijn er diverse hotels, bijvoorbeeld The Royal Hotel aan de kade van de haven in Oban.
Je kan natuurlijk ook in Glasgow overnachten.

Kleding advies
Informatie Thalassa: normale kleding, goed jacket, sportschoenen.

Aankoop vaten
Dit is mogelijk bij Ardnamurchan

Heb je interesse in deze prachtige zeilreis of wil je graag wat meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Wouter Wapenaar!